Image
Image

Adriatic Canyoning

LOGO Interreg Croatia BiH CG

Usrijedu, 31. svibnja 2017. godine u prostorijama Splitsko-dalmatinske županije, Grad Široki Brijeg, Općina Grude, Grad Obrovac, Grad Drniš, Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog te Agencija za razvoj Zadarske županije „ZADRA NOVA“ potpisali su ugovor o bespovratnim sredstvima za provedbu projekta 'Adriatic Canyoning'. Potpisivanju ugovora prisustvovala je ravnateljica Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske i čelnica Upravljačkog tijela Stella Arneri.

Nekoliko dana kasnije u Širokom Brijegu uslijedilo je potpisivanje partnerskog sporazuma između svih partnera u kojem su definirane prava i obaveze projektnih partnera.

Projektni prijedlog 'ADRIATIC CANYONS ADVENTURE TOURS' prijavljen je 2016. godine u okviru 1. poziva i prioritetne osi 3 - 'Doprinos razvoju turizma i očuvanje kulturne i prirodne baštine' te će se financirati iz Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Ukupna vrijednost projekta svih partnera iznosi 1.879.251,32 EUR-a, od čega će se 85% sredstava osigurati iz fondova Europske unije, dok 15% sredstava snose partneri na projektu.

Cilj projekta je jačanje i diversifikacija turističke ponude u jadranskom zaleđu kroz prekogranični model te omogućavanje boljeg upravljanja i održivijeg korištenja prirodne i kulturne baštine. Njime se želi potaknuti razvoj aktivnog turizma na sljedećim odabranim lokacijama: Peć mlini i Borak u BiH, Zrmanja i Čikola u Hrvatskoj te Orjen i Vrbanj u Crnoj Gori. Kroz 30 mjeseci koliko će trajati provedba projekta na atraktivnim lokacijama iz projekta će se organizirati četiri adventure week-a pod nazivima: “Zrmanja adventure week”, “Čikola adventure week”, “Hercegovina adventure week” i “Orjen adventure week”.

Vrijednost projekta Grada Obrovca je 353.449,71 EUR-a. Grad Obrovac će u sklopu projekta urediti i opremiti pješačke staze od Obrovca do Janković buka i od Bilišana do Janković buka. Ovim projektom će se i poboljšati postojeća turistička ponuda sa novim turističkim sadržajem: opremom za aktivni turizam i opremom za street workout.

 


 Novosti


Ispis