Image
Image

MEDITERANSKI SIMPOZIJ „DANI HRVATSKIH KRŠKIH PAŠNJAKA“

Pod pokroviteljstvom Grada Obrovca 22. listopada 2021. u 10,00 sati u Domu kulture u Obrovcu održat će se Mediteranski simpozij “DANI HRVATSKIH KRŠKIH PAŠNJAKA“ pod naslovom „Uloga i važnost krških pašnjaka u razvoju ekstenzivnog stočarstva na hrvatskom Kršu“.

Ovogodišnji međunarodni mediteranski simpozij organizira se u suradnji sa Sveučilištem u Zadru, Europskim udruženjem za stočarstvo (EAAP) i Međunarodnim centrom za visoke studije Mediterana (CIHEAM).

Tema ovogodišnjeg simpozija je: „Uloga i važnost krških pašnjaka u razvoju ekstenzivnog stočarstva na hrvatskom Kršu“ a organiziran je u pet glavnih sesija:

1) Načela i preporuke održivog gospodarenja pašnjačkim resursima u krškom području Hrvatske;

2) Regulativa, status i mjere poljoprivredne politike vezane za krško područje republike Hrvatske;

3) Izviješća županijskih predstavnika udruge „Hrvatskih krških pašnjaka“ o stanju pašnjačkih resursa i stočarskoj proizvodnji;

4) Izložba autohtonih poljoprivrednih proizvoda s hrvatskog Krša;

5) Okrugli stol na predložene teme, zaključna razmatranja i konferencija za medije.

Sudionici simpozija će imati priliku prisustvovati vrlo atraktivnom znanstvenom i stručnom programu u pet različitih područja u kojima je simpozij planiran. Veliki broj predavanja, okruglih stolova i rasprava o najnovijim i relevantnijim dostignućima istraživanja u području znanosti o životinjama i upravljanju prirodnim pašnjačkim resursima, kao i svim relevantnim problemima koji zaokupljaju poljoprivredne proizvođače na hrvatskom Kršu. „Dani Hrvatskih krških pašnjaka“ je simpozij koji pruža jedinstvenu priliku za razmjenu ideja i iskustava među poljoprivrednim proizvođačima, kao i znanstvenicima i stručnjacima iz Hrvatske i zemalja Mediteranskog bazena.

Više o simpoziju možete doznati na facebook stranici  Hrvatskih krških pašnjaka.


Ispis