Image
Image

Grad Obrovac – otvoreni radovi na izgradnji pješačke staze

Na obali Zrmanje započeli su radovi na izgradnji pješačke staze. Riječ je o investiciji vrijednoj 2,6 milijuna kuna koja se provodi u sklopu projekta ADRIATIC CANYONING. Projekton je predviđena izgradnja pješačke staze od Obrovca do Jankovića buka te dalje prema Bilišanima ukupne duljine 6 km. Osim izgradnje pješačke staze, Grad Obrovac nabavio je opremu za aktivni turizam i street workout park. Proračun Grada Obrovca kao projektnog partnera iznosi 353.449,71 EUR-a.

Cilj projekta je jačanje socijalnog, gospodarskog i teritorijalnog razvoja prekograničnog područja između Hrvatske, BiH i Crne Gore kroz jačanje i diversifikaciju turističke ponude u jadranskom zaleđu i to izradom zajedničkog prekograničnog modela koji će omogućiti bolje upravljanje i održivo korištenje prirodne i kulturne baštine. Njim se želi potaknuti razvoj aktivnog turizma na sljedećim lokacijama: Zrmanja i Čikola u Hrvatskoj, Peć mlini i Borak u BiH te Orjen i Vrbanj u Crnoj Gori. Navedene destinacije jadranskog zaleđa postat će prepoznatljive kao outdoor destinacije, koje će, osim što će nadopuniti ponudu turistima koji posjećuju jadransku obalu, i same se pozicionirati na turističkom tržištu kao atraktivne lokacije aktivnog turizma s novim atraktivnim turističkim sadržajima, usmjerenim ciljanim turističkim skupinama željnim aktivnog i adrenalinskog odmora.

Projekt ADRIATIC CANYONING, ukupne vrijednosti 1.879.251,32 EUR, financiran je iz INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska- Bosna i Hercegovina- Crna Gora 2014-2020, a završava 31. prosinca 2019. godine. Vodeći partner projekta je Grad Široki Brijeg, a projektni partneri su Općina Grude, gradovi Obrovac i Drniš iz Hrvatske, te Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA iz Hrvatske, kao i Agencija za razvoj i izgradnju Herceg Novog AZIR iz Crne Gore.

 


Ispis