Image
Image

PROJEKT ADRIATIC CANYONING: Čikola Adventure Week, 28.-30.09.2018.

Oduševljeni sudionici Čikola Adventure Week-a potvrdili: „Drniš je prvorazredna destinacija aktivnog turizma“

Tijekom vikenda, tridesetak sudionika, predstavnika partnera na projektu Adriatic Canyoning, iz Širokog Brijega, Gruda, Herceg Novog, Obrovca i Zadra, upoznalo je ponudu aktivnog turizma drniškog područja, s naglaskom na zaštićene prirodne vrijednosti kanjona Čikole sudjelujući na trodnevnom događanju Čikola Adventure Week (CAW).

Sudionici projekta, uz pratnju stručnih vodiča, prošli su kanjon Čikole adrenalinskom stazom „viaferrata“. Oni manje skloni avanturi, obišli su najljepše vidikovce Čikole, te uživali u pogledu na Torak, Ključicu i kanjon Čikole. Istinsko adrenalinsko iskustvo doživjeli su spuštajući se 1,4 kilometara dugom trasom zip line-a u kanjonu Čikole.
Za kraj, sudionici su upoznali i surove čari planine Promine na biciklističkoj utrci, koja se u nedjelju održala u Drnišu. Uz prirodne ljepote, gostima su predstavljene i kulturne znamenitosti, te bogata gastronomska ponuda kraja u seoskim gospodarstvima na području Drniša, Miljevaca i Pakova Sela. Održana su i četiri stručna predavanja na temu turističke valorizacije i održivog korištenja zaštićenih prirodnih vrijednosti.

Drniš je do sada bio najpoznatiji kao grad pršuta, međutim, kroz projekte koji se intenzivno provode posljednjih pet godina Drniš postaje prepoznatljiv i kao grad Ivana Meštrovića i kao grad jedinstvene prirodne baštine.

Reakcije gostiju Drniša su više nego pozitivne, te su svi redom organizatorima čestitali na sadržajnom programu, izvedenom na vrhunskoj razini.
Ulaganja u infrastrukturu i ljude su konačno počeli davati rezultate, te posebno raduje što je sve više lokalnih stanovnika koji se počinju aktivno baviti turizmom na vrhunskoj razini.

Prema reakcijama sudionika CAW-a, a imajući na umu i sve projekte i aktivnosti koje će se u narednom razdoblju realizirati na drniškom području, bez pretjerivanja se može zaključiti da Drniš postaje prvorazredna destinacija aktivnog turizma u Šibensko – kninskoj županiji.

Cijelo događanje je realizirano kroz projekt Adriatic Canyoning, koji je financiran iz INTERREG IPA programa prekogranične suradnje. Ukupna vrijednost je 1.879.251,32 EUR, od čega EU financira 85% vrijednosti projekta. Nositelj projekta je Grad Široki Brijeg, a partneri na projektu su Grad Drniš, Grad Obrovac, Razvojna agencija Zadarske županije ZADRA NOVA, Općina Grude i Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog.


Ispis